search

Hot spot repair service (reparatiedienst)

Insulcon Hot Spot Repair service (reparatie van vuurvaste producten) is een echte trouble shooting specialiteit.

Insulcon biedt de unieke Hot Spot Repair service. Deze service helpt u bij het voorkomen van ongeplande (dure) shutdowns vanwege hot spots in de installatie. Al meer dan dertig jaar al heeft Insulcon over de hele wereld met groot succes vele grote hot spot repair werkzaamheden uitgevoerd terwijl de bedrijfsprocessen doorliepen. Dit unieke systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde mix, een gecontroleerd pompsysteem en natuurlijk een aantal ervaren stand-by Insulcon engineers.

Continu gebruik (24/7) van de meeste ovens leidt tot een verslechtering van de harde vuurvaste bekleding en zal de back-up isolatie beschadigen. Scheurvorming en afbrokkeling van de vormstukken en binnenbekleding stelt de back-up isolatie bloot aan de hoge temperaturen van de in werking zijnde oven. De back-up isolatie zal oververhit raken en hot spots zullen ontstaan. Het gevolg is een uitval van de heater/oven, gevolgd door een lange cooling-down periode, voordat een feitelijke inwendige inspectie en een vuurvaste reparatie mogelijk zal zijn.

Het Hot Spot Repair systeem (HSR) van Insulcon voorkomt deze problemen. In samenwerking met onze partner Harm Meijer BV handelen onze specialisten direct op uw vraag.

 

1. Terwijl het systeem operationeel blijft, worden gaten geboord in de buitenplaat.
2. Speciaal ontwikkelde Injection moulds worden nu door nozzles geïnjecteerd.
3. Zodra de Injection mould is geïnjecteerd koelt het hele hot spot gebied direct af.
4. Drukwijzigingen in combinatie met meer dan 30 jaar ervaring geven aan wanneer het gat volledig is gevuld.
5. De geboorde gaten worden als laatste weer gedicht. Het resultaat is dat gerepareerde “Hot Spot” meestal koeler is en blijft dan de rest van de unit. Klaar om duurzaam te worden gerepareerd bij de volgende “Stop”

                            

 

Voor een visuele indruk kunt u het video over de grootste hot spot reparatie in de geschiedenis van de Insulcon Group bekijken op ons YouTube-kanaal

Nieuwsbrief

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang informatie over onze nieuwe innovatieve producten en industriële oplossingen!

Laatste nieuws

4-04-2022

Insulcon Technical | The new name for AIS Technical.

Read more