search

Aluminium en non-ferro industrie

De fabricage van aluminium en non-ferro materialen is een van de meest uitdagende operationele omgevingen voor zowel mensen als hun machines. Een fabrikant moet meer dan 100% kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid van het materiaal om een zo stabiel en kwalitatief goed product te kunnen leveren.

Als leverancier van hoge temperatuur oplossingen is de Insulcon groep in staat om een isolatie oplossing te leveren voor de kritische processen in de ovens en transfer toepassingen in de primaire en secundaire, aluminium-non ferro industrie, alsmede in walserijen en extrusiebedrijven.


Onze oplossingen in vuurvaste, vezel en microporeus zijn ontwikkeld om de beste isolatie bescherming te bieden om niet alleen de levensduur van de processen en apparatuur te verbeteren, maar ook een energiebesparing, een CO2 reductie te brengen. Daarnaast staat de veiligheid van uw mensen voorop!

Transport

Door onze ervaren non-ferro-specialisten zijn innovatieve oplossingen op het gebied van isolatie en afdichten op maat beschikbaar voor bijna elke toepassing tijdens het smelt-, warmhoud-, transport- en het gietproces.

Onze producten en systemen, zoals de hot spot repair service, hittebestendige textielproducten,  zullen u helpen om de kwaliteit van uw producten te verbeteren, uw uitstoot te controleren, uw warmteverlies te verminderen en dus te besparen op uw energierekening en daarmee de efficiëntie van de processen te verbeteren.

Eén van deze producten zijn onze vernieuwde EasyFlow S goten. Onze EasyFlow S goten zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder de productie van zink.

Onze EasyFlow S goten worden in onze eigen productiefaciliteit in Steenbergen (NL) gefabriceerd. Als optie kunnen de goten van een speciale coating worden voorzien. Hierdoor worden de non-wetting eigenschappen nog meer verbeterd.

EasyFlow S Product

Wij hebben producten en systemen voor:warme en koude gootsystemen vindt u onze pagina met producten van ProMixSealers! Een perfecte “patch” samenstelling, speciaal ontworpen voor de reparatie van warme- en koude gootsystemen, geproduceerd in onze eigen fabriek.

 

Anodebakovens / Rodding workshops

Read more

Pot relining / Elektrolyse

Read more

Ovenproducten (smelten en warmhouden)

Read more

Transport van gesmolten non-ferro

Read more

Filtratieproducten

Read more

Gietproducten

Read more

Advies nodig? Of heeft u vragen?

Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte oplossing! Laat uw gegevens achter dan nemen wij z.s.m. contact met u op.

Laatste nieuws

4-04-2022

Insulcon Technical | The new name for AIS Technical.

Read more